Co je pastovaný med?
Pastovaný med je včelí květový med, převážně řepkový. Je bohatý na látky bílkovinné povahy a řadu vitamínů, např. B1, B2, B6, B12, C, E. Obvyklou...
Co je pastovaný med?
Pastovaný med je včelí květový med, převážně řepkový. Je bohatý na látky bílkovinné povahy a řadu vitamínů, např. B1, B2, B6, B12, C, E. Obvyklou...
Pastovaný med je včelí květový med, převážně řepkový. Je bohatý na látky bílkovinné povahy a řadu vitamínů, např. B1, B2, B6, B12, C, E. Obvyklou vlastností květových medů je, že brzy po vytočení krystalizují. Krystalizace je přirozenou vlastností medu – je zárukou jeho pravosti. Specifickou technologií zpracování čistého medu (mechanickým pohybem – mícháním asi 3 až 5 dnů) vzniká jemný krém – tzv. pastovaný, někdy také „pastový“ nebo nesprávně „šlehaný“ med. V takto plnohodnotném medu krémové konzistence, která se časem nemění, zůstávají neporušeny enzymy, minerální látky a vitamíny. Barva může být od perleťově bílé po žlutou – dle druhů medu. Obsahuje aroma kvetoucích rostlin a pylová zrna z květů, neobsahuje žádné konzervační látky ani jiné přísady.
Proč pastovaný med?
Pastovaný med je ideální pomazánkou na chléb a pečivo, zvláště pro děti, neboť zůstává již stále vláčný, lehce se roztírá, nestéká a vyniká lahodnou chutí.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.